Türkiye’de Kişi Başına 1/6 Kitap Düşüyor

26 07 2007

                               img.png

  Türkiye’de insanlara küçükken kitap okumalısın diye empoze ediliyor ki bundan sıkılan çocuklar ileriki hayatlarında ne kadar okumak isteseler bile sıkıcı bir psikolojinin içine giriyorlar ve çoğu insan kitap okumuyor bu yüzden haliyle yazarlara da havadan para yağmadığı için fiyatları yüksek tutmak zorunda kalıyorlar.Keşke çok kitap okuyan olsa da fiyatlar düşse ama bu da bizim ve medyanın elinde televizyonlarda bu kadar saçma sapan eğlendirici progam olmasa insanlar boş vakitlerinde daha çok kitap okuyabilirlerdi.


İşlemler

Information

3 responses

30 07 2007
Talha Can

Ah yıkılası cehalet, milletçe daha çok ekmek yemeliyiz. Kaç fırın eder bilmem ama kişi başına 40 eder herhalde! Y.Bülent Bakiler’in kitabunda okumuştum bu istatistikleri en son. Böyleyiz işte, kahvelerde devlet kurup yıkarız, destan yazarız ama bir türlü okumayız. Yazık vallahi. Derler ya, bir Türk Dünya’ya bedel ama 125 Türk 1 Japon’a bedel değil!
muhabbetle…

30 07 2007
Mehmet Edebali

Arda Bey,
Ben sitenizi yeni gödüm.
Yeni ise de hayırlı olsun, Allah hayırlara vesile etsin.
Muhabbetle…

31 07 2007
ardaberk

Bir aylık bir site zaman buldukça yazılarımı koymaya çalışacağım inşAllah. Mehmet Bey temennileriniz için de tesekkür ederim

Türkiyede Kitap konusuna geçersek bence bu utancı şöyle ortadan kadırabiliriz.

Bütün japonları öldürelim.Zate ortalıkta ermeni soykırımı suçlamaları var.Bari hakkımızla suçlanalım değil mi?.Uğur arslan misali

7 Yıl değil 70 yıl bile olsa
…Gerçekten Karagümrüğü yakarım
Sonra girer paşa paşa yatarım hakimbey
Paşa paşa yatarım

Ya da Tv izleme yasaklansın kitaplarda isteyen herkese bedava dağıtılsın.Hapise mahkum edilenlere de kitap okutulsun türkiyenin şimdiye kadar okuduğu kitap sayısını geçer.

🙂

Muhabbetle

Yorum bırakın